Een baard laten staan

Vroeger was het een standaard dat mannen hun snor en baard lieten staan. Je was geen man als je geen baard had. Het beschermde je gezicht bovendien tegen de kou. In de loop der jaren is dit een beetje weggevaagd, tot ongeveer twee jaar geleden. Steeds meer mannen wilden weer een baard laten staan. Een baard laat de man blijkbaar toch wel mannelijker voelen. Sommigen zien het bijhouden van hun baard zelfs als het verzorgen van hun eigen huisdier!

Scheersalons

Met deze trend is ook het aantal scheersalons flink toegenomen. Jonge creatieve ondernemers die dit met een mooi verhaal en identiteit weten neer te zetten, waar het voornamelijk gaat om de ambacht van het scheren. In Amsterdam is Barber aan de Binnen Oranjestraat misschien de meest populaire scheersalon. En in Rotterdam hebben ze bijvoorbeeld Schorem Barbier aan de nieuwe binnenweg.

een baard laten staan Een baard laten staan

een baard laten staan2 Een baard laten staan

een baard laten staan3 Een baard laten staan

een baard laten staan4 Een baard laten staan

een baard laten staan5 Een baard laten staan

Be first to comment

Current month ye@r day *